Thailand

Specials

Celebrities' Guide

 
Celebrities' Guide

Chic Travel in Singapore by DJ MaM | เที่ยวสวยๆ สไตล์พี่เจ๊แหม่มที่สิงคโปร์

I love travelling! I have travelled to many parts of the world, until one day, I just want to travel to a close-by destination that offers experiences that are vibrant, fun, easily accessible and exciting.  That's right! Singapore is the perfect destination!  I've been to Singapore for more than 10 times and my last trip there 3 years ago gave me the impression that Singapore offered nothing much to do.

โดยส่วนตัวเจ๊แหม่มเป็นคนที่ชอบเดินทางไปท่องเที่ยวแล้วก็มีโอกาสได้เป็นเห็นอะไรต่อมิอะไรมามากมายจากประสบการณ์ท่องเที่ยวทั่วโลก จนวันนึงวันที่รู้สึกอยากเดินทางใกล้ๆ สบายๆ เอาแบบนั่งเครื่องบินแป๊ปเดียว แต่ที่ที่จะไปก็ต้องตอบโจทย์ของเจ๊แหม่มด้วยเพราะเป็นคนชอบที่ที่ไปแล้วรู้สึกสนุกสนาน ตื่นเต้น เร้าใจ มีทัศนียภาพให้ดูสบายๆ แล้วสิงคโปร์ก็เป็นคำตอบที่ถูกที่สุดเลยค่ะ ที่ตอบโจทย์เจ๊แหม่มได้ทุกข้อ จากอดีตที่เคยไปสิงคโปร์มาเป็นสิบครั้ง ครั้งล่าสุดเมื่อ 3 ปีที่แล้วความรู้สึกของเจ๊แหม่ม สิงคโปร์ก็ไม่มีอะไรนอกจากช้อปปิ้ง นั่งกระเช้าไปเซนโตซ่า

But this time when I visited Singapore, my perception has totally changed. Singapore is NEW, FRESH and absolutely FUN. It is such an exciting place that is just right for me. The same old roads are now filled with new dining, shopping and travelling experiences. Visually, Singapore is just stunning and amazing.

Take example, the glitzy Marina Bay Sands, where you can find all sorts of entertainment housed under one roof. With lifestyle experiences such as The Lion King Musical, a visit to the Genghis Khan exhibition at the newly opened ArtScience Museum (showing state-of-the-art multimedia exhibitions), as well as celebrity chef restaurants, I felt like a Hollywood star! Even shopping along Orchard Road has now changed with the new iconic shopping malls. The window displays at ION Orchard gave me an exciting teaser of what to expect if I decided to go on a shopping spree

แต่คราวนี้ที่เจ๊แหม่มได้กลับไปเที่ยวที่สิงคโปร์ ภาพที่เคยคิดไว้มันเปลี่ยนไปหมด มันรู้สึกได้ถึงความสด ใหม่ กลิ่นอายความสนุกมันมีอยู่ทุกที่ทั้งๆ ที่ถนนก็เป็นเส้นเดิม แต่มันน่าตื่นเต้นไปหมดทั้งที่กิน ที่เที่ยว โรงแรมใหม่ๆ อู๊ย…ได้อารมณ์ตอบโจทย์ทุกสีสันการเดินทางในชีวิตเจ๊เลยทีเดียว ไปที่เดิมแต่ได้อารมณ์ที่เปลี่ยนไปในทางที่ดีขึ้นอย่างแรง มันปลอดภัยเป็นระเบียบเหมือนเดิมแต่ดูสง่างดงามขึ้นเยอะ    

อย่าง Marina Bay Sands เค้าก็ไม่ได้มีแค่โรงแรมนะจ้ะ ไม่อยากเชื่อว่าตัวเองให้อยู่แค่ใน Marina Bay Sands ทั้งวันก็ไม่เบื่อมันเป็นไลฟ์สไตล์จริงๆ มีทั้งละครเวที The Lion King ซึ่งเจ๊แหม่มดีใจมากที่สุดที่ได้ดูเพราะถือเป็นรอบแรกๆ ของการแสดงที่สิงคโปร์ ช้อปปิ้ง พิพิธภัณฑ์ The ArtScience Museum ซึ่งเป็นที่แสดงงานศิลปะในแบบ multimedia ที่เจ๋งมากความล้ำของเค้าคือไม่ต้องมายิ่งเลเซอร์ปู๊ดป๊าด แต่ของเค้าคือนิ่ง สงบ เท่ เก๋แล้วก็น่าทึ่งมากกับเทคโนโลยีที่เค้าเอามาผสานกับงานศิลปะ แล้วยังมีร้านอาหาร celebrity chef หลายคนให้ลอง มาที่ Marina Bay Sands แล้วรู้สึกเหมือนตัวเองเป็นนางเอกหนังฮอลลีวู้ด อู๊ยชอบมากค่ะ แม้แต่ช้อปปิ้งเจ๊ยังกรี๊ดเลย อย่างห้าง ION แค่ได้เป็นเดินดู display ของซุปเปอร์แบรนด์ทั้งหลายก็มีความสุขแล้วค่า สวยมากขอบอก 

Another great experience is, of course, reliving my childhood days at the Universal Studios Singapore at Resorts World Sentosa. Everything felt just right and perfect for me! The entire place was so colourful and just being there was plenty of fun. You can choose to pay a bit more for an Express Pass but that's totally worth it. Who don't love a red carpet reception? And not to be missed is an experience to board the world's highest observation wheel, Singapore Flyer. Take the Moet & Chandon Champaign Flight and that's when you fall in love with Singapore (if you still haven't), taking in the sight of Singapore's city landscape from high above.

Singapore has transformed and all I want now is to go back to Singapore, again and again. I'm loving it!

ที่ประทับใจสุดขีดอีกอย่างต้องยกให้ Universal Studio Singapore ที่อยู่ใน Resorts World Sentosa อู๊ยอันนี้ของเค้าดีจริงๆ นะคือดีกว่าที่คิดไว้เยอะ ขนาดของที่นี่มันเล็กกว่าในประเทศอื่นก็จริง แต่มันกำลังดี เป๊ะทุกอย่างเลยนะ ไม่น้อยไม่มากเกินไป เดินแล้วกำลังดีไม่เหนื่อยเกินไปทำให้คงคอนเซ็ปความสวยได้เหมือนเดิม เจ๊แหม่มขอแนะนำเลยสำหรับคนที่จะไปเที่ยวที่ Universal Studio Singapore สามารถซื้อเหมือน Fast Pass ได้ด้วยยอมจ่ายแพงขึ้นอีกนิดนึงแต่ได้ความรู้สึกเหมือน red carpet ตลอดเว ชิมิ ชิมิ ไปคราวนี้เจ๊ยังมีโอกาสได้ขึ้น Singapore Flyer ที่สูงที่สุดในโลกได้จิบเชมเปญ นั่งสวยๆ อยู่ในแคปซูลส่วนตัว

อยากบอกว่าไปสิงคโปร์ครั้งนี้เปลี่ยนความคิดตัวเองไปแบบหน้ามือเป็นหลังมือ อยากบอกว่า "อยากกลับไปเที่ยวสิงคโปร์อีกค่า" ชอบมากกกกกค่ะ

  • DJ Mam's Picks


"Follow DJ Mam's itinerary and discover where he got experiences in Singapore."

"มาดูกันว่าพี่เจ๊แหม่มไปเที่ียวที่ไหนบ้างในสิงคโปร์ถึงได้รูปงามๆ มาฝากแฟนๆ".

See what’s in it